19 Mei 2020
Yin en Yan, dat zijn Peter en Barbara van Bergerie d’Acremont. De inleiding die ik destijds in mijn boek “De Kunst van Kaas” schreef, is vandaag nog even actueel. Peter, de heerlijke chaoot en Barbara, de stem van de rede. Eén ding hebben ze gemeen: passie voor hun vak en voor elkaar.
Alle kazen die bij Peter en Barbara uit de kaastobe rollen, zijn op basis van rauwe schapenmelk. Om zich van deze heerlijke melk te voorzien, hebben ze een kudde van ruim 250 schapen. Het oud Belgisch melkschaap ras bijgenaamd de rattestaarten. Waarom? Dat moet je zelf ontdekken tijdens een bezoek aan de boerderij.
Je kan het hele jaar door bij Peter en Barbera logeren in hun vakantiehuis op de boerderij en hun kazen kopen in het hoevewinkeltje. En wat is er nu gezelliger dan op de boerderij van een heerlijke kaasfondue of raclette te smullen. Recht van het schaap omgetoverd tot de kaas op je bord.